Over Gijs

Mensen noemen mij ‘no-nonsens en oplossingsgericht’. Dat komt mede doordat mijn ‘roots’ in Rotterdam liggen waar ik ben geboren en getogen. Ik deed gymnasium Beta met het idee economie te gaan studeren, maar koos rechten in Leiden. Studeerde ook één jaar in Frankrijk en werd liefhebber van wijn, cultuur en fietsen door de heuvels rond de Loire.

Mijn eerste is baan was advocaat bij Loyens en Loeff (toen nog Loeff Claeys Verbeke). Mijn focus was ondernemingsrecht en haven en handel. De laatste drie jaar was ik fulltime curator. Zeven jaar advocatuur gaf mij een gedegen juridische basis.

Het was tijd voor een sprong in het diepe; een andere cultuur en werken in het internationale bedrijfsleven. Ik werd general counsel binnen Packard Bell in Europa. In die rol was ik verantwoordelijk voor juridische zaken, deals en contractonderhandelingen in Europa. Daardoor was ik hands-on betrokken bij de inkoop van PC’s en computer onderdelen in Azië, onderhandelingen om hardware- en softwarelicenties, deals rondom joint ventures en overnames. Veel reizen en hotelovernachtingen.

Goed begrijpen, waar de commerciële kansen liggen en wat fout kan gaan. Dat onderhandelen en vastleggen. Groei realiseren; risico’s en schade oplossen.

Als gevolg van een reorganisatie binnen het Amerikaanse moederbedrijf, werd Packard Bell Europe verkocht aan het Japanse NEC. Ik kreeg een vertrouwensrol na succes in twee grote hoofdpijndossiers. Secretaris van de Japanse RvC en lid van de Raad van Bestuur van NEC Computers, 2 miljard omzet wereldwijd.

In Nederland was ik Site Director, waar 400 medewerkers werkten in IT, call centre, finance en HR.

Na 9 jaar internationale hectiek in de computerwereld nam ik een sabbatical. Tijd voor familie, aanhalen oude contacten en een schitterende reis langs de Schotse eilanden met mijn vader.

In 2006 begon ik als hoofd juridische zaken bij Rodamco Europe. Vastgoed; beursgenoteerd en met de fiets naar kantoor in Rotterdam. Ik deed grote acquisities in Turkije en Moscow. Verantwoordelijk voor de juridische functie in Europa. De fusie met Unibail in 2007 was hier de meest leerzame en boeiende “klus”.

Sinds 2008 ben ik zelfstandig adviseur / ondernemer.

Als specialist in samenwerken richt ik mij op middelgrote ondernemingen, die “actief” ondernemen. Bedrijven de groeien, die kopen, die nieuwe markten aanboren, die issues hebben die moeten worden opgelost of die moeten reorganiseren om daarna weer vooruit te kunnen. Mijn cliënten waarderen de combinatie van juridische scherpte en commercieel inzicht in wat hun onderneming nu echt vooruit helpt.

Ik help hen succesvol ondernemen bij effectief samenwerken met leveranciers, klanten, personeel, de bank, business partners. Strategie bepalen, onderhandelen en contracten sluiten. Soms ook stoppen met contractpartners en claims effectief afwikkelen.

.

gijs en joop schudden de hand

Samenwerken in zaken doen, maar ook op de fiets!

Over Gijs July 25, 2015

Adres

Gijs Voûte
Westplein 10
3016 BM Rotterdam

Postbus 4055
3006 AB Rotterdam

Contact

T: +31 (0)6 55 702 494
E: gijs.voute@voute.nl
www.voute.nl